Бургазлия засега е най-богатият човек в България 08.03 | 11:52

Статистиката се базира на данъчните декларации, но може да се промени

От Ивайло Ачев

Най-богатият човек в България е от Бургас. Това сочат статистическите данни на Националната агенция по приходите (НАП), които са свързани с подадените данъчни декларации за 2011 година, пише econ.bg.

Според декларацията на неизвестния бургазлия той е имал доходи от 11,7 млн. лева през миналата година. Това му отрежда първо място в своеобразната класация, но само засега, тъй като срокът за подаване на данъчни декларации е 2 май тази година.

До края на февруари общо 70 хил. души са подали данъчни декларации в НАП. 40-те българи, които дотук са декларирали най-големи доходи, са заработили 140 млн. лева през миналата година.

От НАП напомнят, че декларация за облагане на доходите през 2012 г. не подават тези граждани, които са имали доходи само от трудови правоотношения и нямат данък за довнасяне или възстановяване, като в същото време няма да ползват данъчни облекчения.

Годишните декларации за доходите могат да се подадат по интернет, подписани с електронен подпис, на място в офиса на НАП в цялата страна, по пощата, с обратна разписка и на място срещу входящ номер в някои пощенски станции. Всеки може да се консултира как да попълни декларацията си на телефон 0700 18 700.

Водещи

Най-четени