Бургас очаква драстичен спад на безработицата през 2014г. 27.08 | 17:12

Според предприемачи градът ще отчете ръст в наемането на нова работна ръка

От Елица Елефтерова

Българският бизнес прогнозира най-голямо увеличение на заетостта през 2013-2014 година в Бургас, показват резултатите от социологическо изследване на Института за пазарна икономика, проведено сред 1680 фирми в цялата страна. За изследването съобщиха от пресцентъра на морската община, цитирани от БТА.

"Ще бъда най-щастливият човек, ако прогнозите се сбъднат. За мен е важно, че тези очаквания идват именно от предприемачите - хората, които движат българската икономика. Надявам се, че това е знак и за собственото им желание да работят в Бургас.

Искам да ги уверя в моята и в готовността на цялата общинска администрация да им осигурим тук такива условия, че да печелят и те, и хората от региона", заяви кметът Димитър Николов.

Според изследването, в сравнение с първото тримесечие на 2013 година средният брой на наетите по трудово и служебно правоотношение през второто тримесечие се увеличава с 16.8 % в  Бургас, 7.8 % във Варна и 8.8 % в Добрич. Миналата година ръстът е бил съответно 13.9 % в Бургас, 7% във Варна и 5.7 % в  Добрич.

Водещи

Най-четени