България може да емитира три вида еврооблигации 17.03 | 14:57

Очаква се те да бъдат с различен падеж

От iNews.bg

България изявява интерес към емитирането на три вида еврооблигации, твърди започнат източник, пише "Ройтерс". Според информацията те ще имат различен матуритет, като едните ще бъдат със 7-годишен падеж, а другите с 12-годишен и 20-годишен такъв.

Изданието припомня, че в понеделник (17 март) правителството на страната стартира представянето на новият външен дълг. Българската делегация ще търси потенциални инвеститори в общо пет европейски града, допълва Econ.

Първата среща с купувачи се проведе вчера в Лондон. Представителите на страната ни са водени от финансовия министър Владислав Горанов, заедно с подуправителя на Българската народна банка (БНБ) Калин Христов и зам.-министъра на финансите Карина Караиванова.

Съвместно с представители на четирите банки, от които ще бъде изтеглен дълга –Citigroup, HSBC, Societe Generale и UniCredit, те ще се срещнат с потенциални инвеститори в лицето на чуждестранни банки и пенсионни фондове. Днес делегацията е в Париж. На 18 март ще проведе срещи в Мюнхен и Франкфурт, а на 19 март - във Виена.

Водещи

Най-четени