Българските пилета атакуват Страната на изгряващото слънце 20.05 | 14:45

Нашите фирми вече могат да изнасят месо и продукти от домашни птици в Япония

От iNews.bg

Българските фирми вече могат да изнасят в Япония месо от щастливи домашни птици и продукти от тях. Това договориха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и японският посланик у нас Такаши Коидзуми, съобщиха от пресцентъра на агроведомството.

Двете държави са съгласували ветеринарномедицинските сертификати и изисквания, на които трябва да отговарят българските птичи продукти. Япония е признала България за страна свободна от високопатогенна инфлуенца.

На предишнната си среща през ноември миналата година министър Танева и посланик Коидзуми договориха ускоряване на процедурата по разрешаване на експорта на птичи продукти. Като проблем Танева е посочила, че българските производители работят в малки обеми и е нужно време, през което държавата да подпомогне организирането на дребните производители да намерят пазари за продукцията си.

"В момента всеки производител на храни търси нови пазари. Страната ни достигна добри стандарти и моментът е подходящ, за да се представим на външните пазари", е отбелязала Танева пред посланика на Страната на изгряващото слънце.

 

 

Водещи

Най-четени