Българският бизнес гледа към Япония 21.03 | 14:04

В Токио ще се състои форум, който ще запознае японските фирми с възможностите за инвестиране у нас

От iNews.bg

В началото на юни в Токио ще се състои японско-български бизнес форум, на който ще бъде представен бизнес климатът в България и възможностите за инвестиции у нас.

Това каза Евгени Иванов, изпълнителен директор на на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) по време на подписването на меморандум за разбирателство с Японската агенция за малки и средни предприятия, информира БТА.

На церемонията присъства министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той отбеляза, че един от основните приоритети на правителството е подкрепата и насърчаване развитието на малките и средни предприятия и посочи определените за иновации около 20 млн. лв. в Националния иновационен фонд, с цел подкрепа на малките и средни предприятия.

В България тези предприятия са близо 371 хиляди. В тях работят над 1,5 млн. души, посочи министърът. Евгени Иванов подчерта, че освен познатите в Япония българско кисело мляко, виното и розово масло и неговите производни, интерес биха представлявали също екологически чистите продукти, козметичните и фармацевтични продукти, както и софтуерни продукти и др.

Водещи

Най-четени