В Mitsubishi доволни от утроена печална 28.04 | 07:23

През фискалната 2010/2011 година японската компания продаде 1.105 милиона коли

От Кремена Бедерева

Продадените в световен мащаб автомобили Mitsubishi през изминалата година са 1.105 милиона. Това е ръст от 15% спрямо предходната година.

Печалбата на японската автомобилна легенда е нараснала повече от три пъти, отчитат от Mitsubishi след края на фискалната година, която за компанията приключи в края на март.

По-рано японският гигант се въздържа от прогноза за цялата фискална година заради неяснотата около влиянието на природните бедствия, които сполетяха Япония, както и от предварителни очаквания за текущата фискална година, която ще приключи през март 2012 година.

Сега резултатите показват, че ръководството на Mitsubishi няма за какво да се тревожи и японската компания е постигнала печалби в размер на 15.6 милиарда йени (191 милиона долара). За сравнение печалбата на японската компания през предходната година е 4.8 милиарда йени.

Оперативната печалба на Mitsubishi също почти се е утроила до 40.3 милиарда йени, а продажбите на компанията са скочили с 26.5% до 1.83 трилиона йени.

"Продажбите ни са нараснали основно благодарение на разрастването на световния пазар и в особена степен на развиващите се икономики, както и заради благоприятния ефект на пускането на нови модели", коментират от компанията.

Водещи

Най-четени