В Разград ще има нов завод за фармацевтични продукти 21.06 | 07:32

Инвестицията е за 30 млн. евро и ще бъдат разкрити 220 нови работни места

От Андриян Георгиев

В Разград ще бъде открит нов завод за биотехнологични и фармацевтични продукти, съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Той се намира в завода на "Биовет” АД.

Стойността на инвестицията е 30 милиона евро и е реализирана за 1 година.

Решението по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) по инвестиционното предложение за дейността на новия завод беше издадено от МОСВ на 6 юни.

Заводът е изграден от дружеството "Хювефарма” АД, чрез дъщерното си дружество "Биовет” АД.

Инвестицията е на стойност 30 млн. евро и ще бъдат разкрити 220 нови работни места за висококвалифицирани специалисти – биолози, химици, инженери. Новите мощности ще увеличат двойно производствения капацитет на "Биовет” АД –Разград, а продукцията ще се реализира на пазарите в ЕС и САЩ. 

Лентата ще прережат министър-председателят на Република България Бойко Борисов и председателят на Надзорния съвет на "Хювефарма” АД Кирил Домусчиев.

На церемонията ще присъстват министрите на околната среда и водите Нона Караджова, на транспорта – Ивайло Московски, заместник-министри, кметът на община Разград Денчо Бояджиев, депутати, директори на агенции, областният управител на област Разград Валентин Василев, много общественици и др.

Водещи

Най-четени