В Русия изплатиха рекордно обезщетение по застраховка "Живот" 04.09 | 13:50

Сумата е като тази, която семейството на Майкъл Джексън получи след смъртта му

От Елица Елефтерова

В Русия бе изплатено рекордно обезщетение по застраховка "Живот". Застрахователната компания "СиВ лайф" одобри през третото тримесечие за един от клиентите си обезщетение на стойност 105 млн. рубли (над 4,7 млн. лева) по няколко договора за спестовно животозастраховане, съобщава в. "Ведомости".

Застрахованият бил сътрудник в голяма корпорация и е имал договор със застрахователя от няколко години. В края на 2012 г. мъжът е загинал заради "противоправни действия на трети лица".

От застрахователната компания не съобщават кой е бенефициер по полицата, но уточняват, че размерът на обезщетението е еквивалентен на компенсациите, платени на семейството на Майкъл Джексън за смъртта му.

Представителят на "СиВ лайф" определи обезщетението като "достатъчно голямо" за Русия. За сравнение всички останали плащания на компанията за първото полугодие възлизат на 32 млн. рубли.

До момента това е най-голямото обезщетение в историята на руското застраховане. Досега най-голямото обезщетение бе в размер на 1,4 млн. долара от "Ингосстрах-живот" – за инвалидизиране първа група на клиент.

За смърт на застрахован досега са плащани по-малки суми – 40 млн. рубли от "Allianz живот" и 11,6 млн. рубли от "Согаз живот".

Повече подробности за рекордната застраховка четете в Insmarket.

Водещи

Най-четени