В бюджета да бъдат заложени разходи за PCR тестове, това писка бизнесът от Нинова 30.08 | 13:45

Това настояха от туристическия бранш на среща с мандатоносителите от "БСП за България"

От iNews.bg

В бюджета да бъдат заложени разходи за PCR тестове, с които да се облекчи движението на туристи от чужбина и за чужбина. Това настояха от туристическия бранш на среща с мандатоносителите от "БСП за България".

"Ако не сте ваксиниран нямате право на този тест. Много хора не искат да пътуват, защото знаят, че при завръщане подлежат на карантина. Много големи корпорации наложиха забрана на персонала си да пътува, за да не изпаднат в ситуация служителите им да са под карантина", посочиха на срещата.

В срещата, която е по покана на левицата участват  Конфедерацията на българския туристически бизнес  и  Алиансът на туристическата индустрия в България.

Те се оплакаха, че банките им оказват голям натиск по изплащане на кредитите и отказват да им отпускат нови, защото нямат голяма ликвидност.

Браншът настоява да се помисли как може през ББР и Фонда на фондовете да се направят обезпечения. "Държавата ако реши да се намеси, има как да го направи. Но, има голям натиск и ще започне да се изкривява ситуацията", обясниха още от хотелиерския бранш.

Водещи

Най-четени