В сезона на туршиите - зарзаватът поскъпва 06.10 | 10:45

От Кремена Бедерева

Индексът на тържищните цени (ИТЦ) продължава да е стабилен, като тази седмица остана на ниво 343 пункта.

Краставиците поевтиняват с 1,4% до 1,39 лева за  килограм.

Оранжерийните домати поскъпват с 2,3% и се  търгуват по 1,35 лева за килограм. Цената на полските домати  скача с 11,7% до 1,05 лева за килограм. Цената на  зелето се качва с 2,2% до 0,47 лева за килограм на  едро.

Картофите поевтиняват с 2,7 на сто и се продават по  0,71 лева за килограм. Цената на зелените чушки се качва със 7, 1% до 0,90 лева за килограм.

Червените чушки поскъпват с 13,0% до 1,30 лева за килограм. Дините поскъпват с 20,7 на сто до 0,35 лева за килограм. 

Прасковите вече се продават с 11,2% по-скъпо до  1,62 лева за килограм. Цената на гроздето се качва с 24% до 1,55 лева за килограм на едро.

Цената на лимоните  се понижава с 9,8 на сто до 2,30 лева за килограм. Ябълките  се продават по 1,02 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва със 7,3 на сто и се продава по 5,91  лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,69  лв./кг., с 1,6 на сто по-скъпо от преди седмица.

Олиото  поскъпва с 0,5% и се търгува на цена от 2,20 лева за  литър. Каймата поскъпва с 13,4% и се продава по 5,50  лева за килограм.

Захарта поевтинява с две стотинки и се  търгува по 1,80 лева за килограм . Брашното тип "500" поскъпва с 6,8 на сто и се продава по 0,95 лева за килограм. Яйцата се  търгуват по 0,19 лева за брой на едро.

Водещи

Най-четени