Васил Щонов: Промени в статута на строежа на "Южен поток" няма 03.09 | 14:50

Няма нови договори и плащания по този проект, коментира вицепремиерът Екатерина Захариева

От Мина Стойчева

Промени в статута на строежа на газопровода "Южен поток" няма. Това обяви служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Той направи този коментар по отношение на излязлата вчера информация, че Русия и България обсъждат възможността за преквалификация на българския участък на газопровода в "добивен”.

"Няма нови договори, преговори и плащания по този проект", каза в допълнение вицепремиерът в служебния кабинет Екатерина Захариева, цитирана от БТА.

По думите на икономическия министър въпросната публикация за промяна на статута на "Южен поток" се отнася за разговори, които са били водени от предишния кабинет.

"Позицията ни е да водим диалог с ЕК за газопровода и спазването на европейското законодателство - едва след това могат да се приемат определени изключения", подчерта Щонов.

Според него пристигналият вчера в Бургас италиански кораб, на който трябва да се заваряват тръбите за газопровода, реално ще се занимава с монтиране на тръби от "Южен поток" в Черно море, но не на наша територия.

Водещи

Най-четени