Вижте наградените в "Работодател на годината" 13.12 | 17:42

С призове си тръгнаха 28 фирми, общини и бюра по труда

От Елица Елефтерова

28 фирми, общини и бюра по труда получиха призове "Работодател на годината". Те бяха разделени в девет категории, като наградите раздаде социалният министър Хасан Адемов.

В първата категория за работодател, назначил най-много безработни, насочени от Бюрото по труда, първо място зае "Албена" АД, където са назначени 794 души.

Първо място сред работодателите, разкрили най-много работни места в общини с най-висока безработица, взе "Палиррия България" ЕАД – 94 души.

Първенец сред общините, отворили най-много позиции, е Самоков с 958 наети лица.

Най-много младежи – 460, до 29 години, са назначени от КТ "Подкрепа".

АЕЦ "Козлодуй" ЕАД взе приза за работодател, осигурил заетост след изтичане на срока на договора по програми и мерки по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Работодателят, наел най-много безработни от уязвимите групи, е "Пст Плевен" ЕООД.

КНСБ пък взе приз за най-много назначени хора на "бели" и "зелени" позиции – в болници и всякакви други дейности, свързани с екология и опазване на околната среда.

Работодателят, получил най-висока оценка по схеми за подбор на проекти по ОП "Развитие на човешките ресурси", е "Енергоремонт – Козлодуй" ЕООД.

Най-голям принос в създаването на работна среда има "Неохим" АД.

На церемонията бяха отличени за цялостна дейност и няколко регионални служби по заетостта и бюра по труда. Сред тях са бюрата в Монтана, Нова Загора и Козлодуй.

Водещи

Най-четени