Вложители в КТБ окупираха банките у нас 04.12 | 09:17

Започва изплащането на гарантираните суми

От Кремена Бедерева

Вложители в КТБ вече са пред различни банковите клонове, които ще изплащат депозитите, предаде агенция "Фокус”. 9 банки започват изплащането на гарантираните суми на вложителите в Корпоративна търговска банка АД (КТБ).

255 000 са вложителите с гарантирани депозити в КТБ. Общата сума на гарантираните сметки е 3,6 милиарда лева, като парите ще бъдат осигурени в клоновете на деветте обслужващи банки.

Банките, които ще изпращат гарантираните депозити са: Алианц Банк България АД, Банка ДСК ЕАД, Обединена българска банка АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) ЕАД, СИБАНК ЕАД, УниКредит Булбанк АД, Централна кооперативна банка АД и Юробанк България АД.

Вложители с последна цифра на ЕГН 0 или такава в ЕИК или БУЛСТАТ ще могат да теглят влоговете си от ДСК. Тези с последна цифра 1 – от ОББ, с последна цифра 2 – Юробанк, с последна цифра 3 – от Райфайзенбанк, с последна цифра 4 – от Алианц, с последна цифра 5 и 6 – от УниКредит, с последна цифра 7 от ЦКБ, с последна цифра 8 – от Сибанк и с последна цифра 9 от ПИБ.

Засега няма голямо струпване на хора пред банковите клонове. Малки групи се оформиха малко преди отварянето на банките в 08:00 часа и спокойно се нареждат един след друг.

Водещи