Все повече българи осъзнават необходимостта и ползите от застраховането 20.05 | 15:33

Вижте кои са лидерите в сферата

От Теодора Кокаланова

В Западна Европа, и не само, ами и по целия свят, гражданите осъзнават потребността от застраховане. Масово те застраховат имотите си, като начин на предпазване от евентуални бедствия - било то наводнение, пожар или земетресение. Няма лек автомобил, който да не е снабден с лукса да бъде защитен. 

Още преди да са проходили родителите на малките дечица им правят застраховка живот, с цел спестяване на средства и най-вече за по-голяма сигурност и безгрижно детство. 

Похвално обаче, се оказва, че и при нас - в България застраховането печели все по-големи поддръжници сред населението. Порфесията застраховател все повече набира скорост и привлича младите с липсата на праг на заплащане и най-вече на свободата в работата. 

Така стоят нещата и при застрахователните компании. Ако преди бяха 1-2, то вече за размерите на българския пазар има доста фирми, които се конкурират за спечелването на клиенти. 

Това е и причината висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване да връчат традиционните годишни награди за най-добра компания в застраховането и пенсионното осигуряване.

Очаквано на челните позиции се наредиха "ДЗИ –Общо застраховане" и "Алианц България живот", а "Евроинс" спечели приз за най-динамично развиващо се дружество. Ако искате да разберете защо точно тези компании се наредиха сред първенците, с какво са по-добри от конкурентите си и в кои категории превзеха първата позиция, прочетете статията на insmarket.bg, които за поредна година са медиен партньор на събитието. 

Водещи

Най-четени