Всеки клиент с индивидуален договор с ВиК оператор 18.07 | 08:30

Това може да стане в рамките на две години

От iNews.bg

Новите общи условия на ВиК операторите ще се решават на закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на 11 август. Това каза председателят на ДКЕВР Боян Боев по време на общественото обсъждане на проекта за единни Общи условия на дружествата.

По думите на Илиян Илиев, член на държавния регулатор, всички клиенти на ВиК операторите в страната ще подписват индивидуални договори с дружествата. Очакванията са това да се случи в рамките на следващите две години години. В момента всички потребители получават услугата по силата на общи условия, като промяната бе подложена на обществено обсъждане от държавния регулатор.

На обсъждането стана ясно, че проблемът е по-скоро в това, че ВиК операторите настояват, ако има договори, те да не са с всеки апартамент, а с целия блок. Така етажната собственост ще трябва сама да реши как да разпределя разликата между отчетеното от общия водомер и индивидуалните уреди, информира в. "Труд". За да се уреди това, трябват промени в няколко закона, иначе ще се създадат поводи за напрежение между съседите, коментираха експерти.

Според Илиев дори сега ВиК дружеството е собственик на инсталацията само до общия водомер.

Водещи

Най-четени