Газовата ни връзка с Турция се забавя заради събитията там 21.07 | 13:44

За изграждането на такава инфраструктура е важно да има сигурност и спокойствие, казва Георги Гегов

От iNews.bg

Изграждането на газовия интерконектор България-Турция може да се забави заради опита за преврат и последвалите събития там. Това предупреждава изпълнителният директор на "Булгартрансгаз” Георги Гегов. Той се надява нещата в югоизточната ни съседка да не повлияят на проекта и той да продължи да се реализира, но все пак изразява безпокойство, че има риск от забавяне.

"За мен случващото се в Турция е доста обезпокоително, въобще за региона. По отношение на природния газ, естествено е, че имам някои съображения – първо, по отношение на бързото достигане на азиатския газ до територията на Турция и второ, по скоростното изграждане на нашия интерконектор”, казва Гегов пред БНР.

Той допълва, че "Булгартрансгаз” продължава да поддържа контакти с турските си колеги и в момента. "Надявам се там нещата скоро да се успокоят и да продължим да работим по начина, по който сме работили до момента”, казва още Гегов. И допълва, че за изграждането на инфраструктура е много важно да има стабилност и спокойствие не само у нас, но и в региона.

Водещи

Най-четени