Германските градове се радват на добри таксиметрови услуги 07.10 | 07:10

Барселона обаче е номер едно по таксиметрови услуги в Европа

От iNews.bg

Клиентите на таксита в Мюнхен, Кьолн и Берлин се радват на едни от най-добрите таксиметрови услуги в цяла Европа, но плащат за привилегията високо, пише The Local, цитирайки данни на Германският клуб на автомобилистите (ADAC).

Според проучването на ADAC, проведено в 22 европейски града, Мюнхен се класира на второ място с общо 82,89 точки от 100 възможни точки. На първо място се класира Барселона – 84,61 точки.

Заключението на ADAC за таксиметровите шофьори в Мюнхен е, че те са добре облечени, не удрят в сметката и помагат с товаренето и разтоварването на багаж на клиентите си. Освен това в повечето случаи шофьорите говорят на английски. Недостатък е склонността на шофьорите понякога да карат доста по-бързо, отколкото е позволено.

На трето място в класацията се нареждат таксиметровите шофьори в Кьолн, които са оценени с 82,83 точки. Берлин е пети с 81,30 точки. Последно място в списъка заема Любляна.

Най-скъпо взимат такситата в Цюрих – 31,35 евро за седем километра пробег, а най-евтино – в Лисабон (7,98 евро за седем километра). Германските градове са в първата десетка като високо таксуване на услугата, като диапазонът на цените е 15,70 евро за Кьолн до 17,45 евро за Хамбург.

Най-четени