Германските градове стават все по-привлекателни за бизнеса 11.10 | 17:10

Фрнакфурт на Майн е третият най-привлекателен град за бизнеса в Европа

От Ивайло Ачев

Берлин става все по-привлекателен за бизнеса и изпреварва Мюнхен в тазгодишното бизнес проучване на европейските градове, провеждано от консултантската компания Cushman & Wakefield.

В Германия най-привлекателен за бизнеса остава Франкфурт на Майн. Градът е трети в Европа след Лондон и Париж. Берлин пък е вече седми в класацията, след като през миналата година беше девети.

На мястото на Берлин от 2009 година вече е Мюнхен, а Дюселдорф е десети. Берлин е сложен на първо място в две от категориите, определящи класирането – като градът с най-достъпно офис пространство и с най-много подобрения на бизнес сградите.

Топ пет на най-привлекателните бизнес центрове в Европа включва Лондон, Париж, Франкфурт, Брюксел и Барселона. Москва пък е сочена за един от градовете, в който бизнесът ще търси място през следващите пет години.

Изследването на Cushman & Wakefield се базира на въпроси към 500 мениджъри на европейски компании, като се вземат под внимание критерии, включващи лични разходи, бизнес среда, достъп до кредити, офис пространство, транспортни и интернет връзки, жизнен стандарт.

Водещи

Най-четени