Германци и австрийци търсят бармани и сервитьори у нас 21.08 | 18:17

Туристическият бранш в двете страни отваря 230 работни места за българи

От Кристиан Костурков

Германия и Австрия търсят кадри от България, които да работят в туристическия им сектор. Става въпрос за 230 работни места, които ще бъдат предимно в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Кандидатстването ще става през българската Агенция по заетостта по време на "Европейските дни на труда", които ще се проведат през септември.

Германският и австрийският бизнес търсят у нас предимно сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи, камериерки, работници за вериги за бързо хранене с различен опит и квалификация. Има обаче и оферти за друг тип работници. За срока, за който ще бъдат наети, българите ще разчитат и на безплатно настаняване и храна.

За да могат да кандидатстват за работата, нашенците задължително трябва да владеят немски и да подготвят документите си именно на този език. Работодателите изискват те да представят автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. След като кандидатурите бъдат пресяти по документи, допуснатите до втория кръг ще трябва да се явят на интервю, което ще бъде проведено също на немски.

 

Източник: Econ.bg

Водещи

Най-четени