Границата ни с Гърция бе блокирана от превозвачи 23.05 | 21:12

Движението беше спирано от България към Гърция и бяха пропускани единствено прибиращите се от южната ни съседка български граждани

От Елица Елефтерова

Планираната пътна блокада в Румъния беше неочаквано отложена. Тя обаче се премести на границата с Гърция при Златоград.

Националният съюз на автомобилните превозвачи в Румъния постигна споразумение с правителството и се отказа от протеста. Превозвачите от северната ни съседка  недоволстваха от новите бюрократични изисквания и липсата на загриженост на Министерството на транспорта към проблемите им.

За сметка на това движението през граничния пункт "Златоград” беше затваряно няколко пъти заради протест на местни фирми и хора срещу ограничението за преминаване на превозни средства над два тона.

Движението беше спирано от България към Гърция и бяха пропускани единствено прибиращите се от южната ни съседка български граждани.

Превозвачите и местните жители са недоволни заради това, че гръцката страна не спазва споразумението за допускане на тяхна територия на превозни средства с тонаж от 3,5 до 5 тона.

Блокади ще има и през почивните дни. От инициативния комитет предупреждават българите, които са решили да прекарат уикенда в Гърция да изберат други маршрути.



Водещи

Най-четени