Групичка, крадяла от енергийната система, засегната от мерките за по-евтин ток 28.06 | 08:28

Със законовите изменения плащаме с около 5 лв. по-малко на ЕРП-тата

От Христина Рафаилова

"Ако президентът Росен Плевнелиев наложи вето на промените на енергийните закони, той ще покаже, че е президент на една групичка богати хора и защитава олигархични интереси."  

Това каза депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев в ефира на TV7.

Така той коментира искането на индустриалци държавният глава да наложи вето на мерките, които имат за цел да намалят тока на хората. 

Новите промени в енергийните закони ще "отрежат” достъпа на малка групичка, която до момента е крадяла от системата, заяви той.

На въпрос кой е злоупотребявал досега със системата, което е бъркало в джоба на обикновените хора, той заяви: "Вижте заводските централи и може да си отговорите." 

Според  депутата именно тези хора разпространяват неверните информации, че след като се приемат мерките, цените на тока щe се увеличат за бизнеса и това щяло да увеличи безработицата и да доведе до фалити.

Според него големите предприятия ще могат да купуват по-евтин ток след отпадането на зелената и кафявата добавка от цената за пренос. 

Куюмджиев коментира, че цената на електроенергията ще намалее с около 5 лева при досегашна сметка за ток около 100 лева. Това за хората в провинцията били много пари. 

Водещи

Най-четени