ДАНС ще провери финансовите средства на инвеститора на "Доверие" 17.07 | 16:06

Няма официална информация за продажбата, каза шефът на КФН

От Филипа Тодева

В Комисията за финансов надзор (КФН) няма постъпила официална информация за продажбата на активите на Пенсионно-осигурителната компания "Доверие" нито от нейния собственик - австрийската Vienna Insurance Group, нито от лице, което смята да ги придобие. Това каза от парламентарната трибуна председателят на КФН Стоян Мавродиев, предаде БТА.

Досега единственият официален документ е пресрелийз на сайта на Vienna Insurance Group, в който се съобщава за тази сделка.

Мавродиев съобщи, че първо трябва да има сключен договор между сегашните собственици и потенциален купувач, и второ - трябва да има одобрение на сделката от КФН. Очакваме като регулатор собственикът или купувачът да ни изпрати цялата изискуема по закон информация, след това ще направим изключително задълбочен, отговорен и сериозен правно-икономически анализ на получените документи, посочи той.

Мавродиев отбеляза, че регулаторът ще извърши внимателен анализ на финансовото състояние на инвеститора, ще провери произхода на средствата, за което ще работи в сътрудничество с ДАНС.

"Нямаме колебание да откажем на който и да било потенциален инвеститор, ако той не отговаря на изискванията", заяви той.

Водещи

Най-четени