ДСК е най-добрата банка за 2010 г. 31.05 | 09:33

„УниКредит Булбанк“ взе награда за банкиране на дребно, а SG Експресбанк – за корпоративно банкиране

От Ралица Стоянова

Годишните награди в Банковата класация на в. "Пари" бяха раздадени за четиринайсти път на церемония в столичния хотел "Хилтън" снощи (30.05.11).

Изборът на журито е заради факта, че банката не е спряла да отпуска бизнес кредити въпреки кризата. Призът взе главният изпълнителен директор на банката Виолина Маринова.

Наградите бяха присъдени в три категории. "Най-добра банка за баркиране на дребно" отиде при "УниКредит Булбанк". При получаването на наградата изпълнителният директор на финансовата институция Левон Хампарцумян се пошегува, че я приема като аванс, защото още не са най-добрите в ритейла, но скоро ще бъдат.

В категорията "Корпоративно банкиране" отличена беше Societe Generale Експресбанк. "Това е признание за дългогодишното усилие на екипа ни предлага качествени услуги на нашите партньори", каза Мария Русева, член на Управителния съвет на банката.

"Събитието има за цел да бъде сериозен носител на информация за банковата система у нас", каза на откриването на церемонията изпълнителният директор на в. "Пари" Лилия Николова.

 

Методологията на класацията, изготвена от инвестиционната компания Ориенс, се прави на базата на финансови показатели, пазарна позиция, индикатори на растежа, както и оценка на приноса на банките към цялостното развитие на бизнеса и обществото в България.

Водещи

Най-четени