ДФЗ изплати 6,5 млн. лв. на земеделци 16.07 | 12:09

Най-голямата част от тях са по Програмата за развитие на селските райони

От Мина Стойчева

След встъпването в длъжност на новия шеф на Държавен фонд "Земеделие" Атанас Добрев започна изплащането на 6,5 млн. лв. на бенефициенти. Най-голяма част от финансирането е насочена към Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. От общата сума 6 млн. лв. са били разпределени по няколко мерки, сред които "Създаване на стопанства на млади фермери”, "Модернизиране на земеделските стопанства”, "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, "Разнообразяване към неземеделски дейности”, "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

421 хил. лв. са отделени за тези фермери, които са кандидатствали по схемите и мерките за директни плащания на площ. Заедно с това от тях финасиране ще получат и бенефициентите по ОП "Развитие на сектор рибарство" 2007-2013 г. и тези по схемата "Училищен плод".

Има сключено споразумение за отпускането на повече от 173 хил. лв. по мярка "Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество от ПРСР 2007 -2013 г.".

Водещи

Най-четени