Да е скъпо и марково! Българите извиха опашки пред луксозните магазини 27.11 | 17:31

Черният петък напълни моловете в София

От iNews.bg

Истинска истерия за намаления заля моловете в София и магазините с висок клас стоки заради "черния петък" за пазаруване. Най-дългите опашки се извиха в магазините със скъпи маркови дрехи и обувки. Основно дами, но не липсваха и господа, избираха зимни дрехи или обувки и ботуши по повод настъпващата зима. Не бяха рядкост и телефонните разговори, в които приятели "поръчваха” харесани в интернет дрехи от съответната марка, които могат да бъдат купени по-евтино в магазините.

Истински фурор предизвика Black Friday и в големите магазини за бяла и черна техника. От рано сутринта клиенти са започнали да "обикалят”, за да открият уреда, който им е необходим за дома, на по-ниски цени. Не са малко и случаите, в които се купуваха големи електроуреди (готварски печки, хладилници, перални) на изплащане, само и само да се "хване” намалението.

Онлайн магазините също не останаха по-назад. Масово търговците в интернет бяха обявили намаления. При някои обаче дискаунтите бяха далеч от действителните, тъй като продаваните стоки, уж намалени, бяха на цени от миналата седмица.  

Вижте какви отстъпки и намаления предлагат търговците в репортажа на Econ.bg

Най-четени