Даваме до 100 хил. лв. за жилище, предложено на публичен търг 28.04 | 07:45

Имоти с до тази цена имат най-голям шанс да намерят своите купувачи

От Цанка Донкова

Жилища с цена до 100 хил. лв. имат най-голям шанс да намерят своите купувачи на публичен търг. Това заявяват от Камарата на частните съдебни изпълнители, съобщава в."Стандарт".

"Най-трудно се продават имоти, оценени над тази цена. По-голям шанс за продажба има на по-малките и евтини жилища", посочи Георги Дичев, заместник-председател на Камарата на ЧСИ. Според него има увеличение в броя на имотите, които се предлагат на публична продажба, но интересът не е кой знае колко голям.

"Поне се продават, в сравнение с пиковите години на кризата, когато изобщо не можеха да се намерят купувачи", уточни Дичев.

Остава обаче проблемът с големите бизнес имоти, за които почти няма мераклии. Все още липсва и адекватно финансиране за такива вложения. Въпреки това офисите са далеч по-продаваеми от парцели за строителство, хотели, складови и производствени бази, твърдят специалистите.

В момента на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители са обявени за продажба 4626 имота. Най-много са на цена между 10 000 и 50 000 лв. – 1802 имота. Следват тези от 50 до 100 хил. лв. - 1021 имота.

Водещи

Най-четени