Данъчни вадят оръжия за продан 17.03 | 12:10

На търг ще бъдат пуснати пистолети "Маузер" и карабини "Манлинхер"

От Десислава Маданска

Колекционерски пистолети "Маузер", карабини "Манлинхер", употребявани пистолети,  карабини, пушки и пълнители за тях ще бъдат пуснати на търг от Националната агенция за приходите (НАП). Огнестрелните и газови оръжия ще бъдат изнесени на търг през април.

Някои от оръжията са с възстановими функции, а други могат да се използват само за  От приходната агенция обясниха, че част от продаваните оръжия са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в  полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан. 

За участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите, посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, допълва БТА.  На търг ще бъдат пуснати общо 162 изделия, разделени в четиринадесет групи. Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи. Предложенията за участие в търга се представят за всяка вещ или група поотделно в срок от 2 до 4 април 2014 г. Депозитът е в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена за съответната вещ или група и трябва да се внесе в същия срок.

През другия месец данъчните ще пуснат за продажба и изделия от злато, сребро и скъпоценни камъни на обща стойност около 100 000 лева. По-голямата част от артикулите са бижута - комплекти от колиета и обеци, гривни, брошки и други. Сред изделията, които ще бъдат продавани, има брошки и пръстени с вградени диаманти, изумруди, сапфири и други скъпоценни камъни, златна табакера, златни зъболекарски дискове, златна кутия с блюдо, златни и сребърни монети.

На публичен търг ще бъдат предложени и сребърни комплекти прибори за хранене, датиращи от 1896 г. с гравиран монограм (фамилен герб), както и стари джобни часовници, повечето от които изработени от неблагороден метал. Част от изделията са уникат и авторска изработка, а други са с антикварна стойност. 

На търг предстои да бъдат изнесени и машини за производство на цигари на обща стойност 84 000 лева. Машините са иззети от цех за нелегално производство на тютюневи изделия. 

Водещи

Най-четени