Данъчни погнаха търговци по пазарите 16.09 | 20:50

Нарушителите могат да отнесат глоба между 3 и 10 хил. лв.

От iNews.bg

Служители на Националната агенция по приходите (НАП) и на Агенцията по храните започват масирани проверки на търговците по родните пазари и тържища. Идеята на тези инспекции е да се затегне контролът върху нерегламентирания внос на плодове, зеленчуци и на хранителни продукти от животински произход.

Данъчните ще следят дали се отчитат всички сделки с фактури, спазва ли се данъчно-осигурителното законодателство, имат ли работниците договори и по колко часа на ден работят. През инспекция ще минат всички пазари и тържища в страната.

Проверките са стартирали от новата зеленчукова борса. Нарушения са били открити още в първия склад. Причината за тях е, че търговците са съхранявали продукти с изтекъл срок на годност.

Освен това от 30 павилиона само 2 са работили. Останалите, които предварително са научили за акцията, са били затворени, информира БНТ.

Всички производители, които продават стоката си без документ, който удостоверява, че те са я произвели, могат да понесат солена глоба между 3 и 10 хил. лв.

Водещи

Най-четени