Два варианта за концесия на Централната минерална баня в София 25.01 | 17:39

Предложението на консултанта ще бъде разгледано в сесия на СОС

От Деляна Петкова

Два варианта се предлагат за концесионирането на Централната минерална баня в столицата.

Докладът с предложението беше разгледан днес от съветниците, членуващи в комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет, съобщава БТА. 

Предложението на консултанта за концесионирането ще бъде оформено в доклад и ще се разгледа на заседание на Столичния общински съвет.

Първият вариант за концесия е за срок 12 години, през които концесионерът няма да дължи такса на общината. Той обаче ще трябва да вложи шест милиона лева за първите две години. За останалия 10-годишен период ще трябва да бъдат вложени общо 320 хиляди лева.

Второто предложение е за концесия със срок 15 години. При нея за всяка година ще се плащат по 160 хиляди лева като концесионна такса, инвестицията за първите две години ще е също шест милиона лева, а за останалите 13 години - общо 640 хиляди лева.

Идеята на общината е над 5600 кв. м от Централна баня да се превърнат в СПА-център, а останалите седем хил. кв. м ще са за Музей на София, ремонтиран със средства по ОП "Регионално развитие", за които общината кандидатства с проект.

Водещи

Най-четени