До края на 2014 г. ще имаме 90 км нови магистрали 24.06 | 15:15

Нужни са между 70 и 150 млн. инвестиции в малките пътища на година

От Мария Стоянова

Нови 90 км магистрали ще бъдат пуснати в експлоатация до края на годината. Те ще облекчат трафика в редица ключови пътни точки на страната, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя участва на проведената днес работна среща за представяне на стратегическия бизнес план на Агенция "Пътна инфраструктура", разработен съвместно с експерти от Световната банка.

Министър Терзиева акцентира върху политиката на Министерството на регионалното развитие за продължаване на активната работа по изграждането на основните магистрални участъци в страната. Тя подчерта също, че се набляга и на дейности по ремонт на по-малките пътища.

По думите ѝ е нужно държавата да инвестира между 70 и 150 млн. лева годишно в рехабилитация на второкласни и третокласни пътни участъци.

"Започнатата от нашето правителство политика за ремонт на по-малките пътища вече дава конкретни резултати и трябва да бъде устойчива и последователна държавна политика и в бъдеще”, заяви още министър Терзиева и заключи, че тази политика е добър пример, който трябва да бъде продължен.

Припомняме, че 20% от строителните дейности по автомагистрала "Струма" са готови. Очаква се Лот 4, между Сандански и ГКПП Кулата–Промахон, да бъде готов през октомври тази година. 

Водещи