Договорите за надзор и строителство на Троян-Кърнаре вече са подписани 02.11 | 19:32

Стойността им е малко под 9 млн. лева

От Ивайло Ачев

Двата договора – за надзор и строителство на обект Лот 17 Рехабилитация на път ІІ-35 Троян-Кърнаре от км 98+030 до км 103+055 и на път ІІІ-3701 Граница с ОПУ София-Черни Вит -(ІІІ-358) от км 22+300 до км 36+353, Област Ловеч, бяха подписани в сградата на АПИ днес, съобщават от агенцията.

Договорът за строителство е на стойност 8 769 799.49 лева без ДДС, а договорът за консултантски услуги е на стойност 58 420 лева без ДДС. Проектът ще бъде съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма "Регионално развитие” 2007-2013 г.

Реализирането на проекта за рехабилитация включва изпълнение на дейности свързани с предварителни ремонти по настилката, локални ремонти, като в участъците с недостатъчна носимоспособност се изгребва съществуващата настилка, извършва се валиране на земната основа. Проектът предвижда направа на нова настилка и оформяне на нови банкети, ремонт на съществуващите бетонови улеи и полагане на нови бордюри, подмяна на съществуващи облицовани окопи с нови, отводнителни улеи и малки съоръжения, почистване и ремонт на съществуващите водостоци, дъждоприемни и ревизионни шахти в населените места.

Ще бъдат обновени десет големи съоръжения - мостове, като за три от тях с недостатъчна широчина се предвижда да бъдат разширени. В проекта са включени и подмяна на съществуваща стоманена предпазна ограда с нова, възстановяване на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация с цел да се осигури безопасността на движението. В по-дългосрочен план това ще допринесе за намаляване на вредните емисии, отделяни при движението по рехабилитираните пътни участъци и за намаляване в значителна степен на времевия интервал за преминаване по трасето.

Официалната церемония за началото на строителството ще се проведе на 4 ноември 2011 година от 14:00 на участъка Троян-Кърнаре в местността "Беклемето".

Фирмите, които ще изпълнят обществените поръчки, са "Агромах” ЕООД от Благоевград и "Три ЕС” ЕООД от София.

Водещи

Най-четени