Досегашният шеф на Пощенска банка оглавява Банката за развитие 18.04 | 18:15

Няма официално обяснение защо Асен Ягодин заменя Димитър Димитров

От Нели Минчева

Асен Ягодин, който досега е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите, е избран за председател на Управителния съвет и за главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие (ББР).

Това обявиха официално в понеделник от Пощенска банка, потвърждавайки разпространена информация от края на миналата седмица за смяна на ръководството на ББР.

Ягодин ще заеме мястото на Димитър Димитров.

"Решението му да напусне екипа на Пощенска банка беше и продължава да бъде съгласувано с мениджърския екип на банката. Пощенска банка високо цени неговия принос към постиженията на банката на българския пазар и му пожелава много успехи в бъдещите му начинания", се казва в изявлението на финансовата институция.

Другите нови шефове в ББР са: Владимир Гюлев - заместник-председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор, Илия Караниколов - член на Съвета на директорите и изпълнителен директор, Андрей Генев и Христо Карамфилов - членове на Управителния съвет.

Не се уточняват мотивите за смяна на ръководството на Българска банка за развитие. Към края на 2010 г. тя има активи на стойност 1,37 млрд. лв., което е близо 56% повече на годишна база. Годишната печалба на институцията е 25,88 млн. лв.

Водещи

Най-четени