Дребният бизнес подкрепи правителството 04.07 | 15:55

Производители поискаха зеленчуковите акции да станат постоянни

От Десислава Маданска

Малкият и средният бизнес одобрява актуализацията на бюджета, ако това е средство правителството да се разплати с бизнеса. Това заяви председателят на Съюз "Произведено в България" Лукан Луканов след среща с премиера Пламен Орешарски.

Той посочи, че акцията на правителството в защита на зеленчукопроизводството е много добра инициатива, и изрази надежда инспекциите и контролът да продължат и занапред.

"Получихме пълно разбиране от страна на правителството и министър-председателя, че действително ще се търсят възможности да бъде подкрепена кампанията "Изберете българското", отбеляза Пламен Грозданов, изпълнителен директор на съюза.

Председателят на Националния съюз на хлебари и сладкари в България Марияна Кукушева постави въпроса за намаляването на ДДС върху храните, както и въпроса за равнопоставеността на българския производител със стоките, внесени от единния европейски пазар.

Кукушева обърна внимание и на възможностите за достъп на малките и средните предприятия при обществените поръчки.

По думите на премиера Пламен Орешарски се разработват мерки, с които да се ограничат необявяваните вътрешнообщностни доставки. Той обясни, че проблемът касае не толкова загуба на фискални приходи, колкото оказва натиск върху местните фирми от нелоялна конкуренция. 

Водещи

Най-четени