Дъждът не е уплаши туристите - те са се увеличили с 6,7% 03.09 | 14:02

Страната ни посещават предимно хора с по-ниски доходи

От Мина Стойчева

Независимо от лошото време, проливните дъждове и наводненията, които белязаха страната ни това лято, за първите седем месеца на годината е отчетен ръст на туристите с 6,7%. В същото време обаче приходите са нараснали с 4,1 на сто. Това потвърди служебният икономически министър Васил Щонов.

"Това показва, че в страната идват хора с по-ниски доходи. Макар и със спад в туристите от Великобритания и от Украйна, туристите от ЕС като цяло се увеличават общо със седем процента", обясни той, цитиран от БТА.

Дали пък засиленият интерес на туристите у нас не се дължи на факта, че хотелите в България се нареждат сред най-добре поддържаните и чисти в света?

Според  портала за резервации Hotel.info стаи в хотелските стаи в София влизат в топ 5 на най-чистите места за отсядане. Класацията никак не е субективна, тъй като  за изготвянето й от портала са се допитали до 6 млн. Потребители. По скалата от 10 точки столицата ни заедно с Братислава получават  впечатляващите 8.54. На първо място се нарежда Токио, а след него – Сеул.

Водещи

Най-четени