Държавата: „Емко“ няма да се затваря 21.08 | 13:56

Шефовете на военния завод поеха ангажимент да отстранят нарушенията, каза Караниколов

От iNews.bg

"Държавата застава зад работниците, ние разбираме тяхната загриженост, предприятието ще продължи да работи оптимално. Искам да благодаря на работещите и представителите на фирмата, които потвърдиха, че има нередности и те ще работят за тяхното отстраняване". Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг за констатираните нарушения и замразяването на лиценза на оръжейния завод "Емко".

Той подчерта, че производството не е спирало в това дружество и то ще продължи да работи. По думите му преди около месец и половина в Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките е получена информация, че в дружеството "Емко" има няколко нарушения. "В складовата база се държат боеприпаси и вещества, които по закон не трябва да са на едно място, което е изключително опасно за населението в този регион", каза още министър Караниколов.

Той изтъкна, че държавата е длъжна да се погрижи за сигурността на работниците. "Това го правим с цел превантивност и сигурност. Законът е ясен и трябва да се спазва. Проверки се правят не само в това дружество, но и в всички дружества, занимаващи се със специализирано производство", заключи Караниколов.

Водещи

Най-четени