Държавата помага на превозвачите да съдят гръцките фермери 15.02 | 13:21

Транспортното министерство ще съдейства на родните фирми да заведат дела в съдилищата в Гърция

От iNews.bg

Държавата ще окаже активно съдействие и помощ на българските транспортни фирми, които възнамеряват да заведат дела срещу гръцките фермери, които блокират границите и пречат на бизнеса. По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ведомството ще започне незабавно да оказва съдействие на родните превозвачи, при търсене на компенсации от гръцката страна.

Темата беше обсъдена днес между зам.-министъра на транспорта Антон Гинев и представители на превозвачите. От транспортните фирми са поискали от министерството както логистична и юридическа подкрепа, така и да бъдат проучени законодателните възможности за завеждане на съдебни искове в гръцките съдилища за предявяване на претенции за нанесени финансово-икономически загуби.

Ведомството на Московски веднага е започнало да проучва съдебната практика за завеждане на подобни дела в южната ни съседка. Веднага щом бъде набавена необходимата информация, тя ще бъде предоставена на българските превозвачи, обещават от транспортното министерство.

Водещи

Най-четени