Държавата с големи вложения в инфрастуктурни проекти 06.07 | 14:15

Министърът на регионалното развитие откри новия обходен път на Враца

От Мина Стойчева

Държавата е инвестирала милиони от бюджета за подобряване на инфраструктурата в регионите. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева на официалното откриване на обходния път на Враца. Според нея като основен приоритет пред правителството стои намаляването на различията между регионите.

По думите на министъра новооткрития път ще подобри състоянието на пътната безопасност в региона. Освен това Терзиева подчерта важността на трасето за българската икономиката и развитието на региона.

Дължината на отсечката е 7 км., а нейната стойност е в размер на 14,6 млн. лв. Финансирането е осигурено по Оперативна програма "Транспорт". По трасето се осъществяват транспортни връзки на държавата ни със съседните Румъния и Гърция.

Според изчисленията на Министерство на регионалното развитие и благоустройство общият размер на средствата, насочени в област Враца от Публичната инвестиционна програма на правителството, възлизат на 18 млн. лв. Половината от тях са били вложени в подобряване на пътната инфраструктура.

Десислава Терзиева подчерта, че до края на септември месец ще завърши обновлението на 19 км. от пътя Монтана- Девене – Борован. Ремонтът на пътя е на стойност повече от 10 млн. лв., като той се финансира със средства от ОП "Регионално развитие".

Министърът обяви, че до края на 2014 г. ще бъдат завършени общо 90 км. нови пътища. В това число влизат освен обходите на Враца и Монтана и два лота на магистрала "Марица", както и лот 4 на магистрала "Струма".

Терзиева информира, че до 20 юли ще е готов и пътен възел "Българово” на магистрала "Тракия”, който е ключов обект за реализиране на далечния северен обход на Бургас. Съоръжението ще позволи извеждане на транзитния трафик в посока Слънчев бряг. 

Водещи

Най-четени