ЕВН обявява до месец какви цени ще иска за ток и парно от лятото 28.02 | 14:03

От ЕРП-то и пловдивската топлофикация ще настояват за адекватни инвестиции в мрежите

От iNews.bg

В съответствие с нормативната уредба дружествата от групата на EVN България ще внесат в КЕВР до края на месец март 2017 г. заявленията си за утвърждаване на нови цени на мрежови услуги, електрическа и топлинна енергия, които да са в сила от 01 юли 2017 г. Заявленията ще се базират на проекта на Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия на КЕВР, която е в процес на обсъждане и приемане, обявиха от компанията, която притежава електроразпределителното дружество на Югоизточна България и топлофикацията в Пловдив.

Както и досега заявленията за нови цени ще следват основните принципи за сигурност на снабдяване, качество на обслужването, адекватна възвращаемост, покриване на оперативни разходи и премахване на кръстосаното субсидиране. Заявленията ще отразяват и настъпилите

промени в резултат на либерализацията на електроенергийния пазар в България. В случай, че до изтичане на срока за подаване на ценовите заявления (31 март 2017 г.) настъпят допълнителни промени в нормативната рамка, те ще бъдат отразени от ЕРП-то и топофикацията.

Водещи

Най-четени