Еврозоната да обърне поглед към Кипър 31.07 | 13:59

Това ще е следващото главоболие за общността, предрича Financial Times

От Елена Коцева

Кипър ще бъде следващото главоболие за еврозоната, предрича Financial Times в публикация, цитирана от гръцкия в. "Вима".

В нея британският вестник остро критикува следваната от Кипър икономическа политика, като обвинява за това лично президента Димитрис Христофиас.

"Христофиас е стар комунист и трябва да се оттегли", смята Financial Times.

Според мнението на изданието Кипър е вървял към пропастта много преди експлозията в електроцентралата във Василико. Списъкът на икономическите проблеми на островната държава расте непрестанно и ако е трябвало някой да подаде оставка, това не са били министрите от правителството, а самият прзидент Христофиас, един стар комунист, който се оказа неспособен да решава непрестанно набъбващия списък с проблеми на Кипър, коментира британският вестник

iNews припомня, че рейтинговата агенция Moody's понижи на 27 юли оценката си за Кипър до Baa1 - с две степени спрямо досегашната "A2".

Причината е опасенията, свързани със състоянието на бюджета на страната и последиците за икономиката от разрушаването при взрив на най-голямата електроцентрала, съобщи Moody’s.

В последните дни в Кипър заваляха и оставки на министри, а вчера правителството беше и сменено.

Най-четени