Ексшефът на ВТБ в Лондон създаде инвестиционен фонд 23.09 | 10:39

Атанас Бостанджиев напусна поста си в руската банка през лятото

От iNews.bg

Атанас Бостанджиев, който е бивш изпълнителен директор на руската инвестиционна банка ВТБ "Капитал" в Лондон, е създал инвестиционен фонд. Неговото наименование е Gemcorp, съобщава "Ройтеср".

Според създателят му, фондът има за цел да инвестира в развиващи се нови компании на пазара. Към момента той разполага с резерв от 500 млн. долара инвестиции.

"Виждам невероятна възможност в тази ниша, където традиционните финансови институции не могат да отговорят на нарастващото търсене от страна на развиващите се компании. Тези клиенти търсят гъвкави и надеждни финансови решения", смята Атанас Бостанджиев.

За сега в Gemcorp работят общо 17 служители. Техните задължения са насочени към финансови услуги, дейности, свързани с използването на природни ресурси, както и на фирми в промишления и държавния сектор.

В средата на юли месец Атанас Бостанджиев напусна поста си във ВТБ след три години работа на различни позиции там. Тогава неговото място беше заето временно от оглавяващия финансовата дирекция на банката Ник Хат.