Енерго-ПРО също отхвърли обвиненията за монопол 25.07 | 19:58

Дружеството отрича да злоупотребява с господстващо положение

От Мария Стоянова

След като по-рано днес ЧЕЗ категорично отхвърли обвиненията на Комисията за защита на конуренцията (КЗК) за злоупотреба с господстващо положение, от Енерго-ПРО също последваха този пример.

Електроразпределителното дружество посочи, че не приема твърденията за извършено нарушение в работата си по разпределение и снабдяване с електрическа енергия както на регулирания пазар, така и на пазара по свободни договорени цени.

От Енерго-ПРО също посочват, че не им е изпратено изявление от КЗК, а са научили за обвиненията от медиите.

"Поради това не сме запознати с мотивите към твърденията за злоупотреба с господстващо положение", заявяват от дружеството, предаде БТА.

От там допълват, че след като експертите на компанията се запознаят със случая, ще може да се даде аргументирано становище по обвинението.

По-рано днес (25 юли) със съобщение до медиите КЗК съобщи, че първоначално сама се е сезирала по случая, а впоследствие искане за образуване на производство е подадено от независим търговец на електроенергия.

През март и април 2013 от КЗК са провели проверки на място в офисите на дружествата, като са иззети доказателства на хартиен и електронен носител, въз основа на които са повдигнати обвиненията. 

Водещи

Най-четени