Ето с какво могат да изненадат мъжете половинките си 23.02 | 13:15

Вижте кое върви на промоция около 8-и март

От Теодора Кокаланова

Няма да повярвате кое ще бъде на промоция по време на празника на жената. Столичните молове пуснаха с намаление не кое да е, ами златните накити. Търговците на бижутерските магазни промотират цената на украшенията и намаляват стойността им с около 10%, съобщи в. "Стандарт". 

"Хората пазаруват, възползват се от намалението. Мъжете гледат купят бижу, с което да изненадат половинката си за 8 март", довериха търговци, като допълват, че промоцията ще важи до края на февруари. 

"Цената на 1 грам злато е 78 лева, с отстъпката излиза 71 лв.", разказват в един от магазините. Дамска изящна гривна, тежаща 3,40 грама, може да се купи за 240 лева вместо предишните 260 лева.

В различните магазини цената на златото не е еднаква. Най-високата е 90 лева за грам. Разликата е заради сложността на изработка на бижуто, обясниха търговци.

В повечето магазини се изкупува злато. Цената е между 30-32 лв. за грам. Предлага се и замяна на стари бижута с нови на стойност 35 лв. за грам. Това е удобство за дами, които не харесват бабиния пръстен. Те могат да си изберат чисто нов от магазина, като доплатят разликата в цената.

От финансова гледна точка това излиза много неизгодно, защото стойността, на която се изкупува златото, е много по-ниска от реалната. В момента върви и промоция от 15% на сребърни бижута.

Водещи

Най-четени