Животновъдите са получили близо 45 млн. лв. 28.10 | 16:40

Използвани са всички налични ресурси, за да се изплатят средствата от националните доплащания

От Мая Александрова

Едва 2% от животновъдите, или 360 фермери, все още очакват да получат субсидиите си. Причината за тяхното забавяне са проблеми в заявленията им, които се проверяват от ДФ "Земеделие". Това стана ясно след среща на министъра на земеделието и храните Димитър Греков с представители на браншови и развъдни организации от сектора "животновъдство".

Министърът увери, че в средата на другата седмица животновъдите, в чиито заявления няма допуснати грешки, ще получат парите си.

"Използвахме всички налични ресурси, за да изплатим 30 219 000 лв. на говедовъдите и 14 551 986 лв. за овце-майки и кози-майки от националните доплащания", съобщи още земеделският министър.

Той добави, че през декември на животновъдите ще бъдат изплатени и 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечни крави, овце-майки и кози-майки със средства от Европейския съюз, предаде БТА.

В отговор на молба на представителите на животновъдите за среща между премиера, МЗХ и МФ, Греков беше категоричен, че никога не е отказвал среща по проблемите на земеделието, но ресурсите в края на годината са ограничени.

Водещи

Най-четени