Започва ремонт на „Витиня“ 26.06 | 12:32

За последно най-дългият тунел в България е бил ремонтиран преди 27 години

От iNews.bg

Утре започва ремонтът на тръбата за Варна на тунел "Витиня" на АМ "Хемус". До приключване на строителните работи, което се очаква през декември, трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.

"Витиня" е най-дългият тунел у нас - 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 г., когато е извършено осушаване на облицовката в съоръжението.

Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н.

По време на строителните работи е необходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост и да спазват стриктно въведената пътна сигнализация.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ "Хемус" с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ "Хемус".

Водещи

Най-четени