Засилваме икономическите връзки между България и САЩ 19.11 | 08:49

Привличаме американски инвестиции в сферата на информационните технологии

От Десислава Маданска

Икономическите връзки между България и САЩ ще се засилят. Страната ни може да привлече американски инвестиции в сферата на информационните технологии. Това заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който е на посещение във Вашингтон.

Според Стойнев до момента страната ни има изключително добри политически резултати, но изоставаме в икономическата сфера.

"Разбира се, имам изключително важни срещи в Департамента по енергетика. Считам, че до момента взаимоотношенията ни в тази сфера са изключително добри. "Уестин Хаус" е компания, която през годините работи изключително добре с АЕЦ "Козлодуй", но аз не искам да спра дотук. За мен е важно да развием и тези взаимоотношения, защото ядрената енергетика е приоритет за България", коментира министърът.

Той посочи, че приоритетна в рамките на визитата е и темата за развитие на ядрената енергетика, информира радио "Фокус". Предстои българската делегация да се запознае с възможно най-новата и модерна ядрена технология, каквато все още няма в Европа.

"Надявам се, че на икономическите форуми, които предстоят, ще срещнем фирми, които желаят да инвестират в страната ни, и се надявам да има конкретен резултат с цел намаляване на безработицата и създаване на повече работни места", каза още министърът. 

Водещи

Най-четени