Засилват контрола на превозите на пътници по Великден 16.04 | 15:50

Целта е да се осигури безпроблемното придвижване на хората по време на празниците

От Момчил Лалев

Контролът на превозите на пътници с автобуси и таксита по време на великденските празници ще бъде засилен. Той ще се осъществява от страна на ИА "Автомобилна администрация".

Това става по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Целта на проверките е чрез постоянно присъствие на инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората по време на великденските празници, уточняват от пресслужбата на Министерството на транспорта.

Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаването на багажни разписки и други нарушения.

Паралелно с тези проверки продължава и контролът върху извършването на нерегламентирани превози на пътници, като за първото тримесечие на тази година инспекторите са проверили близо 24 000 леки автомобили и микробуси и са съставени 961 акта, съобщават от транспортното министерство.

Приложени са общо 140 принудителни административни мерки. От тях 116 са за извършване на нерегламентирани превози на пътници, като тези превозни средства са спрени от движение за 6 месеца. За сравнение за същия период през миналата година са спрени от движение 51 автомобила за извършване на нерегламентирани превози.

Водещи

Най-четени