Зелена светлина за сделката между Warner Music и Access Industries 08.07 | 17:40

Двете компании обявиха планираното си обединение през май

От iNews.bg

Европейската комисия (ЕК) одобри сделката между Warner Music и Access Industries. Регулаторът се позовава на европейските правила за конкуренция на пазарите при проверката на обединението между двете американски компании.

Анализът, изготвен по облекчена процедура, показа, че сделката няма да наруши съществуващата пазарна ситуация в Европейското икономическо пространство или на части от него.

Warner Music е третата по големина звукозаписна компания в света. От своя страна Access Industries има интерес в областта на природните ресурси, химическата индустрия, телекомуникациите, медиите, както и за сделки с недвижими имоти.

Двете компании съобщиха за планираното обединение през май. Тогава Access съобщи, че ще плати по 8.25 долара за акция на Warner и ще покрие и дълга на студиото. Задълженията на Warner music се изчисляват на около 2 млрд. долара. Общо стойността на сделката е около 3 млрд.

Акционерите в звукозаписната компания вече одобриха продажбата. За финализиране на сделката в момента се чака решението на американските регулаторни органи.

Водещи