Земеделският министър подаде сигнал до прокуратурата заради работата на ДФЗ 04.07 | 09:55

Земеделски производители също се оплакват от фонда заради неправомерно одобрени проекти

От Христомира Бочкова

Сигнал до прокуратурата е бил подаден от министъра на земеделието и храните Димитър Греков. Неправомерно одобрени проекти от Държавен фонд "Земеделие" са били причина за поисканата проверка.

"До главния прокурор Сотир Цацаров е подаден обобщен доклад на базата на значителен брой оплаквания от бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Преди 20 дни съм дал такова писмо и до премиера Пламен Орешарски, и до Агенцията за държавна финансова инспекция”, е заявил Греков пред в. "Труд".

Земеделски производители също са подавали оплаквания от фонда, затова е възможно част от сигналите да се дублират, коментира той.

По думите на представители от фонда по повод обвиненията ДФЗ е акредитирана институция със строго определени правила за работа и допълниха:

"Всички проекти се одобряват и разплащат в съответствие с издадените от Министерството на земеделието и храните наредби и указанията, представени от министъра на земеделието."

Припомняме, че заседанието на Фонд "Земеделие", насрочено за вчера (3 юли) не се състоя и така оставката на председателят на ведомството Мирослав Николов не бе подадена. Нов опит да се проведе заседание ще бъде направен в понеделник – 7 юли.

Водещи

Най-четени