Иван Иванов: Топла вода и парно категорично няма да поскъпват 16.04 | 13:05

Ще има поевтиняване, исканията на топлофикациите за по-високи тарифи са абсолютно неоснователни, каза шефът на КЕВР

От iNews.bg

В края на месец март топлофикационните дружества в страната представиха в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявленията си за цени на топлинната енергия за новия отоплителен сезон. Топлофикационните дружества искат значително увеличение на цената на парното и топлинната енергия. Това заяви в онлайн обръщение председателят на регулатора Иван Иванов, цитиран от БГНЕС.

По този повод се обръщам към всички потребители – посрещнете спокойно Великденските празници, не се притеснявайте. Искам да заявя, че всякакви искания за увеличение на цената на топлинната енергия са изцяло неоснователни", категоричен е Иванов.

Председателят на комисията увери, че КЕВР ще коригира по справедлив начин всички заявления за цени като отстрани неправомерно поисканите разходи и няма да допусне увеличение на цената. "Напротив – след същественото намаление на цената на природния газ, който влияе най-силно на цената на топлинната енергия, мога да заявя, че цената на парното отпление през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от изминалия", обещава Иван Иванов.

От КЕВР гарантират, че на всички потребители на топлинна енергия и природен газ ще бъдат върнати надвзетите суми за периода август 2019 – март 2020 г. по справедлив начин. 

Водещи

Най-четени