Избират нов шеф на фонд „Земеделие“ 14.07 | 12:55

Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев отказа да го оглави

От Мария Стоянова

Ръководството на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) избира нов изпълнителен директор, след като заместник-министърът Явор Гечев отказа да го оглави. Заседанието на Управителния съвет ще се проведе по-късно днес в сградата на Министерството на земеделието и храните, предаде "Фокус".

В края на миналата седмица Гечев заяви, че изборът му за нов шеф на фонда е извършен без негово съгласие. Номинацията му бе извършена от земеделския министър Димитър Греков, след като Управителния съвет (УС) на фонда подаде оставка.

Бившият шеф на ДФЗ Мирослав Николов и заместникът му Виолета Александрова подписаха документи за освобождаване по-късно от другите членове на УС.

Конфликтът между Министерство на земеделието и храните и фонд "Земеделие" започна преди няколко седмици. Тогава министър Греков поиска оставката на Николов и на неговия заместник Виолета Александрова заради подадени оплаквания от бенефициенти на ДФЗ. Димитър Греков подаде и сигнал до прокуратурата за неправомерно одобрени от структурата проекти. От своя страна от фонда също сезираха държавното обвинение.  

Водещи

Най-четени